Рецептата за супа от свинско месо се приготвя много лесно, стига да изберете качествено месо и да комбинирате умело зеленчуците и подправките.
Резултатът е гъста, ароматна и наситена на вкус супа, която се вписва еднакво добре както в зимните дни, така и като сгряващо начало на обяда през всеки сезон.
Необходими продукти:
- 600 г свинско месо
- 2 л вода
- 150 г моркови
- 150 г картофи
- 100 г целина (корен или стъбло)
- 100 г лук
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. сол (или на вкус)
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне на супа от свинско месо
Изберете месо с повече мазнина, която тя ще обогати вкуса и ще направи бульона по-блажен и ароматен. Нарежете месото на средно дребни парченца, след което го изплакнете добре със студена вода.
Обелете зеленчуците и ги нарежете, морковите и целината на кубчета, лука на ситно, а картофите оставете за по-късен етап от готвенето, за да не се разварят прекалено.
В голяма тенджера загрейте мазнината и сложете нарязаното месо да се запържи леко, докато се зачерви от всички страни. Това ще запечата вкуса му и ще придаде по-богат аромат на супата.
Добавете лука и морковите, и ги оставете да се задушат няколко минути, докато омекнат. След това поръсете с червения пипер, разбъркайте бързо и веднага налейте горещата вода, за да не загори пиперът.
След като супата заври, намалете огъня и отстранете пяната, която се образува на повърхността. Добавете целината, дафиновия лист, солта и черния пипер.
Варете на тих огън около 40 минути, докато месото стане крехко. Едва тогава прибавете картофите и оставете супата да къкри още около 15-20 минути.
Виж още » Бабина пилешка супа
Когато вашата супа от свинско месо стане готова, я отнемете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Поднесете я гореща и по желание може да добавите малко лимонтузу за кисел привкус или лют червен пипер за пикантен характер.
снимка: 123rf

