12.1 C
София
събота, 15 ноември, 2025

Супа от свинско месо

Рецептата за супа от свинско месо се приготвя много лесно, стига да изберете качествено месо и да комбинирате умело зеленчуците и подправките.

Резултатът е гъста, ароматна и наситена на вкус супа, която се вписва еднакво добре както в зимните дни, така и като сгряващо начало на обяда през всеки сезон.

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо
  • 2 л вода
  • 150 г моркови
  • 150 г картофи
  • 100 г целина (корен или стъбло)
  • 100 г лук
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. сол (или на вкус)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне на супа от свинско месо

Изберете месо с повече мазнина, която тя ще обогати вкуса и ще направи бульона по-блажен и ароматен. Нарежете месото на средно дребни парченца, след което го изплакнете добре със студена вода.

Виж още:

Картофена крем супа​ (със сметана)

Картофена крем супа не е просто ястие, тя е прегръдка в купа. Нейният вкус не се натрапва, а се разлива меко,…

Обелете зеленчуците и ги нарежете, морковите и целината на кубчета, лука на ситно, а картофите оставете за по-късен етап от готвенето, за да не се разварят прекалено.

В голяма тенджера загрейте мазнината и сложете нарязаното месо да се запържи леко, докато се зачерви от всички страни. Това ще запечата вкуса му и ще придаде по-богат аромат на супата.

Добавете лука и морковите, и ги оставете да се задушат няколко минути, докато омекнат. След това поръсете с червения пипер, разбъркайте бързо и веднага налейте горещата вода, за да не загори пиперът.

След като супата заври, намалете огъня и отстранете пяната, която се образува на повърхността. Добавете целината, дафиновия лист, солта и черния пипер.

Варете на тих огън около 40 минути, докато месото стане крехко. Едва тогава прибавете картофите и оставете супата да къкри още около 15-20 минути.

Виж още » Бабина пилешка супа

Когато вашата супа от свинско месо стане готова, я отнемете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Поднесете я гореща и по желание може да добавите малко лимонтузу за кисел привкус или лют червен пипер за пикантен характер.

снимка: 123rf

Още от категорията
Последни