11 C
София
неделя, 16 ноември, 2025

Лесен сладкиш с ябълки и канела

Този лесен сладкиш с ябълки и канела е разкошен десерт от сочни резенчета ябълки, обвити в тесто, и подправени с канела – продукти които се допълват взаимно по най-добрия начин.

А неговото приготвяне може да бъде лесно и много приятно, дори за тези хора, които рядко отделят време в кухнята.

Изпълнете тази рецепта и открийте как всяка хапка от това сладко изкушние може да превърне и най-обикновения ден в специален момент.

Необходими продукти сладкиш с ябълки и канела

  • 4 средно големи ябълки
  • 200 гр. захар
  • 3 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 250 гр. брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • щипка сол

Сладкиш със сини сливи

Начин на приготвяне на сладкиш с ябълки и канела

Първо измийте ябълките и ги обелете внимателно. Нарежете ги на тънки филийки или малки кубчета, така че по време на печенето да могат да освободят своя естествен сок и аромат

В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта до ополучаване на пухкава, светла и лека като облак смес.

Добавеното олио и прясно мляко след това ще направи тестото кремообразно и гладко, а ароматът на яйца ще се смеси с леката сладост на захарта, създавайки основата на перфектния десерт.

В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, солта и канелата. Постепенно добавяйте сухите съставки към течната смес, като разбърквате, за да се получи гладко и хомогенно тесто без бучки.

Виж още: Кекс с ябълки

След това е време да внесете магията на плодовете. Добавете нарязаните ябълки и ги объркайте с тестото за да се разпределят равномерно. Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тавичката, като я намажете с малко олио или покриете с хартия за печене. Изсипете тестото в тавата и загладите повърхността с лъжица.

Печете около 40-45 минути, като проверявате готовността с дървено шишче, което ако излезе сухо и чисто, означава, че сладкишът е перфектно изпечен. Вече готов, може да го сервирате, а като финален щрих, поръсете с пудра захар.

Така приготвения и лесен сладкиш с ябълки и канела се получава ароматен и достоен вид дори за празници и други специални събития.

Виж още: Домашен щрудел с ябълки и орехи

снимка: 123RF

Още от категорията
Последни